Nye stier

Denne uka fikk jeg endelig sjansen til å besøke Dean. Han er på hundeskolen for å trene i Oslo sammen med de tre førerhundkompisene sine; en storpuddel, en schæfer og en labrador. Det var et herlig gjensyn, og tårene var ikke langt unna da den gule faren kastet seg over meg og tåkela brillene. Men det var ingen ting å grine for, for Dean har det kjempefint; han bor hjemme hos treneren sin, som er helt super, og hun sier han er veldig flink, og vi skal snart få passe ham en helg, og her er han i førerhundsele, og veldig barsk, synes jeg:

Dea-sele(Bildet er tatt av Deans trener, Monica)

 

Da jeg begynte å blogge om livet med en førerhundvalp, var det fordi jeg selv ikke hadde funnet svar på alle spørsmålene jeg hadde da jeg leste om det å være forvert. Jeg er nok typen til å stille over gjennomsnittet mange spørsmål… Så selv om jeg ikke kommer til å skrive like mye her som før, kan kanskje de som lurer på å ta til seg en valp, finne noen svar her. Utover at jeg elsker å skrive, er det en fin belønning å vite at andre kanskje kan lære av de erfaringene vi har hatt med å ha hund på denne måten.

Men historien slutter selvfølgelig ikke ennå. I løpet av 2014 skal den flinke valpen vår uteksamineres som førerhund; han skal finne sin nye eier og bestevenn, han skal flytte videre. Kanskje får vi se ham igjen, kanskje ikke. Vi håper jo det første, men det er ikke opp til oss. Vi kan velge å være utrøstelige, eller vi kan velge å glede oss over den fantastiske tiden vi har hatt med Dean, og være stolte av både oss selv og av ham. Vi har valgt det siste. Vi har også valgt å ta en ny førerhundvalp i hus….

Er dere gærne selvplagere? spør du kanskje. Men saken er at det har vært utrolig givende å være med på dette, å følge en valp ut i verden på denne måten. Og så er det sånn at den valpen vi skal få, er en liten slektning av Dean. Attigårdens Golden San Shakira, født 2.mars 2014, fra samme oppdretter som Dean, en liten tispe. Og hvis alt går som vi håper på, skal hun bli avlstispe når hun blir stor. Men hva det innebærer, får du se etter hvert. Hvis du følger med her.

Voff på dere alle sammen, og ha en fin sommer!

image

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s